•  
    •  

    Pravidlá spracúvania osobných údajov

    občanov obce, resp. dotknutých osôb

    v zmysle zákona č. 18/2018 Z.z. Zákona o ochrane osobných údajov

    a o zmene a doplnení niektorých zákonov („GDPR“)

    Prevádzkovateľ:    Obec Komárovce;             https://www.komarovce.sk/

    sídlo:                          Komárovce 22, 044 55 Veľká Ida

    IČO: 00324329        DIČ: 2020746101

    štatutár:                     Marián Bužický – starosta

    Prevádzka:               Komárovce 22, 044 55 Veľká Ida

    (ďalej len „Prevádzkovateľ“)

    Ako prevádzkovateľ informačných systémov obce,

    vydávame nasledovné pravidlá:

    1. Dotknutou osobou sa považuje: občan obce, rodič dieťaťa, zákonný zástupca, návštevník, žiadateľ, účastník podujatia, volajúci, či užívateľ webstránok.
    2. Každá dotknutá osoba, ktorá sa pohybuje v priestore katastra obce, resp. v obci alebo v priestore obecného úradu, či v objektoch, ktoré prevádzkuje obec, telefonuje a/alebo si prezerá www.obecsvinica.sk, účastník podujatia, sa považuje za dotknutú osobu a tým prejavuje svoj dobrovoľný SÚHLAS Prevádzkovateľovi so spracúvaním svojich osobných údajov.
    3. Prevádzkovateľ spracúva osobné údaje v zmysle zákona č.70/2018, účinný od 01.04.2018, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Slovenskej národnej rady č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov. V zmysle platných zákonov má Prevádzkovateľ oprávnený záujem spracúvať osobné údaje a plniť tak svoju funkciu voči dotknutým osobám.
    4. Prevádzkovateľ monitoruje verejné priestory alebo počas organizovania kultúrnych a športových podujatí na účely ochrany verejného poriadku a bezpečnosti, odhaľovania kriminality, narušenia bezpečnosti štátu, alebo ochrany majetku alebo zdravia označené nasledovne:

    1. Dotknuté osoby, týmto berú na vedomie, že ich osobné údaje budú Prevádzkovateľ, zamestnanci, oprávnené osoby a tretie strany chrániť pred zneužitím, budú zachovávať mlčanlivosť a spracúvať v oprávnenom záujme, na zákonmi stanovenú dobu nasledovne:
    • kamerový záznam min. 15 dní,
    • žiadosti podané písomne alebo elektronicky, min. 31 dní,
    • pre účely evidencie v informačných systémoch min. 1 rok,

    až do ukončenia doby ich oprávneného spracúvania alebo do zmazania.

    1. Prevádzkovateľ vyhlasuje, že osobné údaje neposkytne tretím osobám, bez zmluvného vzťahu, na ďalšie spracúvanie, sprostredkovanie, marketingové účely a neplánuje ich prenášať do tretích krajín.
    2. Prevádzkovateľ plánuje zverejniť ľubovoľné fotografie, či video z podujatí na svojich webstránkach, soc.sieti, v printových správach, v televízii a verejnej nástenke iba pre účely všeobecnej prezentácie. Získané osobné údaje nepodliehajú profilovaniu ani automatizovanému rozhodovaniu.

    1. Práva dotknutej osoby:
    • právo vedieť kto spracúva, čo a prečo;
    • právo na obmedzenie spracúvania;
    • právo prístupu k vaším údajom;
    • právo namietať;
    • právo na presnosť a opravu osobných údajov;
    • právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas so spracúvaním osobných údajov;
    • právo na vymazanie údajov a právo byť zabudnutý;
    • právo vyjadriť sa ku automatizovanému rozhodovaniu a profilovaniu;
    • právo na presun vašich údajov;
    • právo podať sťažnosť dozornému orgánu.

    1. ŽIADOSŤ:

    Súhlas môže dotknutá osoba kedykoľvek odvolať v Žiadosti (vzor tlačiva) podanej najprv Prevádzkovateľovi, kde jasne uvedie aj svoje meno, priezvisko, tel.č., e-mail, adresu bydliska. V písomnej žiadosti musí byť zrejmé, kto si právo uplatnil, čoho sa domáha a kedy, podpis žiadateľa; pričom sa vyhotoví jedna kópia žiadosti/zápisnice pre dotknutú osobu. Odvolanie súhlasu je účinné dňom jeho doručenia. Právo na zmazanie údajov môže byť obmedzené zákonnou povinnosťou uchovávania údajov v zmysle príslušných zákonov.

    1. SŤAŽNOSŤ: Každá dotknutá osoba má právo podať sťažnosť, ak sa domnieva, že jeho Žiadosť nebola v lehote Prevádzkovateľom uspokojivo vybavená. Úrad informuje dotknutú osobu v primeranej lehote o stave vybavenia sťažnosti a o výsledku prešetrenia sťažnosti. Dozorný orgán je nezávislý orgán verejnej moci: Úrad pre ochranu osobných údajov (ďalej „ÚOOÚ“), adresa: Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27, Slovenská republika, tel:+421/2/32313214; e-mail:statny.dozor@pdp.gov.sk; https://dataprotection.gov.sk/uoou/. Úplné znenie zákona č.18/2018, Z.z.: https://www.slov-lex.sk/static/pdf/2018/18/ZZ_2018_18_20180525.pdf; https://dataprotection.gov.sk/uoou/sk/content/narodny-pravny-ramec

    1. Dotknutá osoba berie na vedomie, že predmetné pravidlá sú súčasťou internej Smernice o GDPR, ktorou sa Prevádzkovateľ riadi a je záväzná pre zúčastnené strany.

    1. Tieto pravidlá sú platné a účinné dňom zverejnenia 20.05.2019.

      Voľba jazyka

      Úradné hodiny

      Pondelok: 08:00 - 12:00 13:00 - 16:00
      Utorok: 08:00 - 12:00 13:00 - 16:00
      Streda: 08:00 - 12:00 13:00 - 17:00
      Štvrtok: 08:00 - 12:00 13:00 - 16:00
      Piatok: 08:00 - 13:00

      Fotogaléria

      Kalendár

      Kalendár zvozu odpadu